Levandulový sirup 500ml

Neohodnoceno
  • vyrobený ručně a s ❤ na Slovácku
  • nákupem podpoříte lokálního výrobce
  • objem 500 ml
  • ředí se v poměru 1:8

Pro bezpečné doručení tohoto produktu doporučujeme zvolit dopravu přes službu MESSENGER, informace ZDE .

105 Kč
Skladem (5 ks)

Chuť:

U levandule ucítíte sladce květinovou vůni s příjemně kořeněnou chutí připomínající rozmarýn, která vždy skvěle osvěží.

 

Složení:

Výluh z květů levandule 48%(na litr výluhu bylo použito 100g), cukr 48%,  kyselina citrónová 3,97%, konzervant: sorban draselný 0,03%.

 

Doporučené ředění:  1:11

 

Skladovací podmínky: 

Sirup skladujte při teplotách  10 – 25o C a nevystavujte slunečnímu záření.

Kód Kód: Z_HUB_10
Jméno značky: Hubálová Radmila
Kategorie: Potraviny a nápoje z místních surovin

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Slovácký koláček, kopřivový sirup

Sušice

 

 „Svou pekárnu, nazvanou Slovácký koláček, jsem otevřela v roce 2008. Pečeme tady tradiční koláčky podle receptu Marie Čevelové z Babic. Jedná se o svatební koláčky, které neodmyslitelně patří ke každé svatbě v našem regionu, ale také k nejrůznějším oslavám a rautům,“ přibližuje svou životní náplň paní Hubálová.

Koláčky jsou jedinečné díky tradiční receptuře a postupům výroby ověřeným předchozími generacemi slováckých hospodyněk. Každý je vyroben ručně, základem je kvalitní mouka a další suroviny pocházející z regionu. Těsto na koláčky je převalované, tedy tvořené těstem máslovým a základním kynutým. Koláčky se pečou v peci a prochází důsledným kvalitativním výběrem. Koláčky z pekárny Radmily Hubálové získaly v minulosti řadu ocenění, za všechny vzpomeňme titul Perla Zlínska. V roce 2009 titul obdržel Tvarohový koláček, v roce 2011 Jablečňáček.

„Většina z nás nemá ke kopřivám příliš pozitivní vztah, ale všechno zlé je k něčemu dobré. Význam kopřivy jsem si uvědomila v době, když jsem procházela loukou plnou kopřiv a vzpomněla si na to, že lidé dříve zpracovávali pouze rostlinky dostupné kolem sebe. Naši předkové neměli možnost nakoupit vše, co je dnes k mání, takže i ta kopřiva měla dříve velký význam jak v léčitelství, tak v jídelníčku a v neposlední řadě také v zahradnictví. Bylo normální používat dostupné bylinky,“ popisuje prvotní impulz své sirupové výroby paní Hubálová.

Kopřivy mají nejen prokazatelně pozitivní účinky na naše zdraví, navíc jsou v podání sirupů paní Hubálové i nesmírně lahodné. Není tak divu, že se jejich výroba brzy dočkala u široké veřejnosti velmi pozitivních ohlasů