Levandulový sirup 500ml

Neohodnoceno
  • vyroben z čerstvě natrhané levandule z domácí produkce
  • Levandulový sirup má příjemnou lahodnou a osvěžující chuť
  • přírodně aromatický
  • vyrobený ručně a s ❤ na Slovácku
  • nákupem podpoříte lokálního výrobce
  • objem 500 ml
  • ředí se v poměru 1:8
105 Kč
Momentálně nedostupné

Když ucítíme omamnou vůni levandule, hned se nám vybaví francouzská Provence a nekonečné fialové lány levandule.

S levandulovým sirupem nebude relaxovat jen vaše mysl, ale uvolní se vám celé tělo.

Neexistuje snad voňavější rostlinka než právě levandule. Kromě omamné vůně, je tato léčivá bylinka známá hlavně pro své uklidňující účinky.

Poslouží jako úleva od stresu, pomáhá při nespavosti i bolestem hlavy. Má antibakteriální i antiseptické účinky a zlepšuje trávení.

 

Levandulový sirup můžete používat především pro výrobu letní limonády, která vám poskytne dokonalé osvěžení.

Kód Kód: Z_HUB_10
Jméno značky: Hubálová Radmila
Kategorie: Potraviny a nápoje z místních surovin
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Slovácký koláček, kopřivový sirup

Sušice

 

 „Svou pekárnu, nazvanou Slovácký koláček, jsem otevřela v roce 2008. Pečeme tady tradiční koláčky podle receptu Marie Čevelové z Babic. Jedná se o svatební koláčky, které neodmyslitelně patří ke každé svatbě v našem regionu, ale také k nejrůznějším oslavám a rautům,“ přibližuje svou životní náplň paní Hubálová.

Koláčky jsou jedinečné díky tradiční receptuře a postupům výroby ověřeným předchozími generacemi slováckých hospodyněk. Každý je vyroben ručně, základem je kvalitní mouka a další suroviny pocházející z regionu. Těsto na koláčky je převalované, tedy tvořené těstem máslovým a základním kynutým. Koláčky se pečou v peci a prochází důsledným kvalitativním výběrem. Koláčky z pekárny Radmily Hubálové získaly v minulosti řadu ocenění, za všechny vzpomeňme titul Perla Zlínska. V roce 2009 titul obdržel Tvarohový koláček, v roce 2011 Jablečňáček.

„Většina z nás nemá ke kopřivám příliš pozitivní vztah, ale všechno zlé je k něčemu dobré. Význam kopřivy jsem si uvědomila v době, když jsem procházela loukou plnou kopřiv a vzpomněla si na to, že lidé dříve zpracovávali pouze rostlinky dostupné kolem sebe. Naši předkové neměli možnost nakoupit vše, co je dnes k mání, takže i ta kopřiva měla dříve velký význam jak v léčitelství, tak v jídelníčku a v neposlední řadě také v zahradnictví. Bylo normální používat dostupné bylinky,“ popisuje prvotní impulz své sirupové výroby paní Hubálová.

Kopřivy mají nejen prokazatelně pozitivní účinky na naše zdraví, navíc jsou v podání sirupů paní Hubálové i nesmírně lahodné. Není tak divu, že se jejich výroba brzy dočkala u široké veřejnosti velmi pozitivních ohlasů