Bio švestková povidla

Neohodnoceno
Novinka Tip
Bio švestková povidla
  • Povidla jsou bez jakýchkoliv přídavků čehokoliv
  • Žádný cukr, zahušťovadla, konzervanty, žádná jablka
  • Konzervované ovoce jednodruhové
  • pro výrobu 100g hotového výrobku bylo použito 330g čerstvých Bio švestek
  • Bez přídavku cukru, konzervantů, nepasírovaná.
  • ČESKÁ BIOPOTRAVINA ROKU 2019
  • vyrobeno ručně a s ❤ na Slovácku
  • nákupem podpoříte lokální výrobce
  • hmotnost 180g
120 Kč
Momentálně nedostupné

Povidla jsou bez jakýchkoliv přídavků čehokoliv. Žádný cukr, zahušťovadla, konzervanty, žádná jablka:)

Jen ty nejzralejší švestky z našich sadů (důležitý je i výběr odrůd), které po omytí ručně odpeckujeme a dáme vařit (nepasírujeme). Rozvařením celých švestek i s peckami a následným pasírováním přes síto, bychom si to nejspíš usnadnili, odloučila by se tím však část dužiny a část slupek. To by se projevilo na výsledné chuti i konzistenci. Povidla by kvůli pasírování byla „kašovitá“, namísto efektu kdy se „táhnou“ a obsahují kousky dužiny.

Odpeckované švestky vaříme za stálého míchání v měděném kotli po dobu dvanácti a více hodin, dokud nemají požadovanou hustotu 60 % Brix (obsah refraktometrické sušiny). To je zapotřebí z hlediska trvanlivosti, správné hustoty a také z legislativních důvodů (pokud je obsah sušiny menší než 60%, nejsou to ještě povidla, ale klevela).

Ne každý refrakci u povidel dodržuje. Větší hustota znamená delší čas vaření, menší množství výsledných povidel, a tím že jsou povidla hustší, tak se pak i hůř plní do sklenic. Obsah sušiny by šel navýšit přidáním cukru, pak ale vznikají povidla doslazovaná a tímto směrem jít nechceme.

Práce se nebojíme (v sadech ani při výrobě) a vše děláme nejlépe, jak dovedeme. Díky tomu vám můžeme nabídnout ta nejlepší švestková povidla.

 

REGIONÁLNÍ POTRAVINA ZLÍNSKÉHO KRAJE 2022

ČESKÁ BIOPOTRAVINA ROKU 2019

Konzervované ovoce jednodruhové
Složení: 100% Bio švestky (pro výrobu 100g hotového
výrobku bylo použito 330g čerstvých Bio švestek).
Bez přídavku cukru, konzervantů, nepasírovaná.
Ve 100g výrobku je obsaženo 60g přírodních sladidel.

Skladujte při teplotách 0-28°C.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Po otevření skladujte při teplotě do 10°C

Kód Kód: Z_SADK_01
Jméno značky: Ekosady Komňa
Kategorie: Potraviny a nápoje z místních surovin
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Naše  rodinná firma byla založena v roce 2005, v témže roce jsme vysázeli první 1,3 hektarový smíšený sad. Další rozšíření přišlo v roce 2008 a to o 7,5 ha švestkových sadů. Od samého počátku ctíme zásady ekologického zemědělství a citlivého přístupu k půdě a krajině. Obklopeni malebnou krajinou CHKO Bílé Karpaty, ve svých sadech pěstujeme a dále vlastními silami zpracováváme švestky, jablka a hrušky.

Díky absenci chemických hnojiv a postřiků je veškeré ovoce pocházející z našich sadů v Bio kvalitě.