Chuť:
Jeho vůně připomíná citrónovou kůru s typickou chutí pro bez, která se výborně hodí k výrobě letních drinků.
Složení:
Sirup je vyroben z výluhu z květů černého bezu (Sambucus nigra), cukru, citrónu, kyseliny citrónové. Minimální trvanlivost je 18 měsíců od data výroby za předpokladu dodržení skladovacích podmínek
Doporučené ředění: 1:11
Skladovací podmínky: Sirup skladujte při teplotách 10 – 25o C a nevystavujte slunečnímu záření.
Kód | Kód: Z_MAK_32 |
---|---|
Jméno značky: | Makovičková Monika |
Kategorie: | Potraviny a nápoje z místních surovin |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Ovocné a bylinné sirupy, pečený čaj
Vnorovy
„Už ani nevím kde, jsem poprvé ochutnala domácí bezový sirup. Okamžitě jsem si tu chuť zamilovala a začala zkoušet, jak ho vyrobit sama doma. Pár let trvalo, než jsem svůj bezový sirup dovedla k dokonalosti, aby byl přesně podle mých představ. Následně jsem začala zkoušet i jiné bylinky a ovoce. Nejdříve jsem sirupy, stylově zabalené a nadepsané, dávala jako dárky svým přátelům. Sirupy se jim líbily a chutnaly, a tak mě napadlo, že bychom mohli z mých sirupů připravovat domácí limonády v pizzerii ve Vnorovech, kterou jsme s přítelem do nedávna provozovali. Po kladných odezvách jsme se rozhodli, že sirupy zkusíme nabídnout dál,“ přibližuje svou životní dráhu Monika Makovičková.
Postupem času svůj sortiment rozšířila ještě o pečené čaje a jahodový džem s vysokým ovocným podílem až 75 %. Své sirupy vyrábí z čerstvých bylinek, ovocné sirupy ze 100% ovocné šťávy, kterou míchám s bylinkami. Nepřidává žádná chemická barviva ani umělá sladidla. Největší odměnou za poctivou práci je pak to, když slyší, že lidem chutná.